PDSA conferentie Washington
04 augustus 2019

Op uitnodiging van de Platelet Disorder Support Association (PDSA) zijn wij afgereisd naar Washington D.C. om daar de ITP conferentie bij te wonen. Voordat de conferentie van start ging op 26 juli is, op 25 juli de Internationale Alliance bij elkaar gekomen.

 

Ieder van ons vertelde wie we zijn, hoe de organisatie van de patiëntenvereniging in het desbetreffende land georganiseerd is en hoe ondersteuning aan ITP patiënten gegeven wordt.

We kunnen veel van elkaar leren en elkaar helpen om ondersteuning aan ITP patiënten goed te organiseren.

Daarom vinden we het belangrijk om met deze groep mensen jaarlijks een International Alliance Meeting te organiseren. Volgend jaar zal dat in Italië of Engeland zijn. 

 

Op 26 juli ging de conferentie echt van start.

De eerste dag was vooral een dag waarbij patiënten aan het woord kwamen, die op het podium hun persoonlijk verhaal vertelden. 

Op 27 juli waren de presentaties van de artsen. Over ITP zelf, over de medicatie en de ontwikkeling van nieuwe medicatie. 

Ook waren er parallelsessies over ITP bij kinderen en ITP bij volwassenen, ITP bij vrouwen tijdens zwangerschap en andere vrouwelijke bijkomstigheden, waarbij veel vragen aan de specialisten konden worden gesteld.

 

Op de laatste dag nog een illustratieve presentatie over het bezoek aan de dokter. Hoe kun je ervoor zorgen dat dat een zinvol bezoekje is…

Het waren interessante, nuttige dagen waarin we weer veel geleerd hebben. Goed om ervaringen van zo veel patiënten te horen.

Een uitgebreid verslag komt in de volgende nieuwsbrief.

terug naar de vorig pagina
Wat is ITP?

Wat is ITP?

ITP is een auto-immuunziekte, waarbij patienten antistoffen aanmaken die zich hechten aan het oppervlak van hun eigen bloedplaatjes (auto-antistoffen)...

Meer over ITP

Behandeling

De behandeling van een trombocytopenie is afhankelijk van de oorzaak, de ernst van de verschijnselen en of er sprake is van een acute of chronische vorm van trombocyt...

Meer over de behandeling
Forum

Forum

Dit besloten forum is alleen voor leden toegangelijk.

Ga door naar het forum