Studietool
30 augustus 2017

Het project ‘Samen Bouwen aan Participatie’ is een project dat wordt uitgevoerd met instellingssubsidie die door het ministerie van VWS is toegekend aan patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Het initiatief StudieTool (ST) is hier onderdeel van. De StudieTool betreft derhalve een landelijk initiatief waar veel studenten met een chronische ziekte of beperking baat bij kunnen hebben.

Het initiatief StudieTool is in 2016 gestart en wordt financieel en organisatorisch gecoördineerd door de Whiplash Stichting Nederland. De uitvoering geschiedt door de volgende deelnemende organisaties in samenwerking met September Multimedia:

 

  1. Nederlandse Hypofyse Stichting
  2. Hoofdpijnnet
  3. Psoriasis Vereniging Nederland
  4. PDS Belangenvereniging
  5. Belangenvereniging van Kleine Mensen
  6. Nederlandse Leverpatiënten Vereniging
  7. ITP Patiëntenvereniging Nederland
  8. Vereniging van Tietze- en costochondritis patiënten

De StudieTool heeft als doel studenten met een chronische aandoening of beperking te ondersteunen om hen zoveel mogelijk aan de studie te houden of te krijgen.

Meer lezen en weten?

Soms kan een student met ITP hulp gebruiken, van andere studenten of van docenten. Je vindt hier tips en informatie over ITP en terugkerende problemen tijdens de opleiding. Deze 5 minuteninfo blokjes zijn beschikbaar via www.itpenstudie.nl. Deze zijn te downloaden op pc, tablet en mobiele telefoon.


terug naar de vorig pagina
Wat is ITP?
Wat is ITP?

ITP is een auto-immuunziekte, waarbij patienten antistoffen aanmaken die zich hechten aan het oppervlak van hun eigen bloedplaatjes (auto-antistoffen)...

Meer over ITP
Behandeling

De behandeling van een trombocytopenie is afhankelijk van de oorzaak, de ernst van de verschijnselen en of er sprake is van een acute of chronische vorm van trombocyt...

Meer over de behandeling
Forum
Forum

Dit besloten forum is alleen voor leden toegangelijk.

Ga door naar het forum