Medische Adviesraad

Leendert Porcelijn:

Tijdens de periode als bestuurslid, kon ik als medicus en medewerker van Sanquin vaak uitleg en advies geven over ITP. Het was voor mij dan ook een logische stap om, na te zijn gestopt als bestuurslid, in de medische adviesraad plaats te nemen. Op deze manier kan ik blijven bijdragen aan en betrokken blijven bij de vereniging.  

 

Ingeborg Vriens:

Tijdens mijn periode als bestuurslid hield ik me met name bezig met medisch-inhoudelijke patiëntenvoorlichting. Het was dan ook een logische stap om, na mijn bestuursperiode, zitting te nomen in de dan opgerichte Medische Adviesraad. Op deze manier kan ik blijven doen wat één van de belangrijkste drijfveren was om de ITP-PV mede op te richten en kan ik betrokken blijven bij de vereniging.

 

Rob Fijnheer en Jaap Jan Zwaginga:

Als lid van de adviesraad willen wij proberen een brug te zijn tussen de behandelaren en patiënten.

Wij proberen nieuwe ontwikkelingen door te geven en te luisteren naar verhalen van patiënten.

Via de vereniging kunnen er vragen aan ons gesteld worden. De kennis rond ITP is zeker te verbeteren en alle nieuwe ontwikkelingen rond chronische ITP zijn indrukwekkend. Wij willen graag helpen de ITP-behandeling te verbeteren.


Martin Schipperus:

Internist-Hematoloog HagaZiekenhuis te Den Haag

Speciale interesse in ITP en in het bijzonder in de behandeling met TPO-agonisten. Eerste auteur van de Nederlandse Richtlijn “diagnose en behandeling van ITP”.


Roger Schutgens:
Internist-Hematoloog UMC/Van Creveldkliniek te Utrecht

UMC Utrecht

Wat is ITP?
Wat is ITP?

ITP is een auto-immuunziekte, waarbij patienten antistoffen aanmaken die zich hechten aan het oppervlak van hun eigen bloedplaatjes (auto-antistoffen)...

Meer over ITP
Behandeling

De behandeling van een trombocytopenie is afhankelijk van de oorzaak, de ernst van de verschijnselen en of er sprake is van een acute of chronische vorm van trombocyt...

Meer over de behandeling
Forum
Forum

Dit besloten forum is alleen voor leden toegangelijk.

Ga door naar het forum