Projecten

 

Als patiëntenvereniging zijn wij betrokken bij diverse projecten. Een aantal projecten zijn inmiddels afgerond en hebben een informatieve websites opgeleverd.

Een aantal van deze projecten zullen we hier beschrijven.

 

Keuzehulp ITP

Bij ITP zijn er meerdere behandelopties. Toch blijft het lastig welke behandeloptie past bij welke patiënt. Om bij een afspraak bij de behandelend arts een goede keuze te kunnen maken, is de keuzehulp ITP opgezet.

De keuzehulp legt op een eenvoudige wijze uit welke behandelingen er zijn. Ook de voor- en nadelen worden besproken. Er zit ook een vragenlijst bij die u kunt invullen of de informatie duidelijk is en wat voor u de beste keuze kan zijn.

De keuzehulp is opgezet door het Hagaziekenhuis in Den Haag. De Patiëntenvereniging heeft input gegeven vanuit de visie van de patiënt.

Leden kunnen hier klikken om de promotiecode te zien (opent in een nieuw scherm). Er wordt om een inlog gevraagd.

 

 Direct naar de keuzehulp ITP

 

 

StudieTool

Jongeren kunnen een chronische ziekte hebben en daardoor problemen ondervinden met het doorlopen van hun opleiding. Om te laten zien dat er meer mogelijk is, is de StudieTool ontwikkeld. Zodat er hopelijk meer chronisch zieke jongeren kunnen blijven leren.

Het project ‘Samen Bouwen aan Participatie’ is een project dat wordt uitgevoerd met instellingssubsidie die door het ministerie van VWS is toegekend aan patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Het initiatief StudieTool (ST) is hier onderdeel van. De StudieTool betreft derhalve een landelijk initiatief waar veel studenten met een chronische ziekte of beperking baat bij kunnen hebben.

De StudieTool is niet meer beschikbaar.

 

 

Arbeidsparticipatietool

Het project ‘Samen Bouwen aan Participatie’ is een project dat wordt uitgevoerd met instellingssubsidie die door het ministerie van VWS is toegekend aan patiënten- en gehandicaptenorganisaties. De Arbeidsparticipatietool is er één van.

De Arbeidsparticipatietool heeft als doel mensen met een chronische aandoening of lichamelijk handicap te ondersteunen om zo goed mogelijk met hun aandoening te leven en zoveel mogelijk aan het werk te houden of te krijgen.

 De Arbeidsparticipatietool is niet meer beschikbaar. 

 

 
 
 

Word nu lid of steun ons met een bijdrage

 

Tel. 085-1303570 | E‑mail info@itp‑pv.nl | Bank 1 NL69RABO0345603702 | BIC RABONL2U |Bank 2 NL91ABNA0401810461 | BIC ABNANL2A | KvK 17156005 | ANBI 8135.93.372