Projecten

 

Als patiëntenvereniging zijn wij betrokken bij diverse projecten. Een aantal projecten zijn ondertussen afgerond en hebben een waardevolle website opgeleverd.

Een aantal van projecten zullen we hier beschrijven.

 

Keuzehulp ITP

Samen met het Hagaziekenhuis is de keuzehulp ITP ontwikkeld. Deze tool kan de patiënt helpen om weloverwogen een keuze te maken tussen die diverse behandelopties. Elke behandelmethode heeft zijn voor- en nadelen. 

In de tool staat ook een vragenlijst die kan helpen om een bewustere behandelkeuze te maken.

 

 

Direct naar de keuzehulp ITP

 

 

 

StudieTool

Jongeren kunnen een chronische ziekte hebben en daardoor problemen ondervinden met het doorlopen van hun opleiding. Om te laten zien dat er meer mogelijk is, is de StudieTool ontwikkeld. Zodat er hopelijk meer chronisch zieke jongeren kunnen blijven leren.

Het project ‘Samen Bouwen aan Participatie’ is een project dat wordt uitgevoerd met instellingssubsidie die door het ministerie van VWS is toegekend aan patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Het initiatief StudieTool (ST) is hier onderdeel van. De StudieTool betreft derhalve een landelijk initiatief waar veel studenten met een chronische ziekte of beperking baat bij kunnen hebben.

 

 StudieTool ITP

 

 

 

Arbeidsparticipatietool

Het project ‘Samen Bouwen aan Participatie’ is een project dat wordt uitgevoerd met instellingssubsidie die door het ministerie van VWS is toegekend aan patiënten- en gehandicaptenorganisaties. De Arbeidsparticipatietool is er één van.

De Arbeidsparticipatietool heeft als doel mensen met een chronische aandoening of lichamelijk handicap te ondersteunen om zo goed mogelijk met hun aandoening te leven en zoveel mogelijk aan het werk te houden of te krijgen.

 

Arbeidsparticipatietool ITP

 

 

 
 
 
 

Word nu lid of steun ons met een bijdrage

 

Tel. 085-1303570 | E‑mail info@itp‑pv.nl | Bank 1 NL91ABNA0401810461 | BIC ABNANL2A | Bank 2 NL69RABO0345603702 | BIC RABONL2U |KvK 17156005 | ANBI 8135.93.372